Vina Nereus - шаблон joomla Mp3

 

Adresa: Njegoševa 49

Telefoni: 020 664 187; 068109090; 067606016

e-mail: expresstours@t-com.me

SARANDA 08.MART - 60€

ALBANIJA- SARANDA (4 dana 2 noćenja)

Fakultativno-Krf

INFO:  067606016  ili  068109090

CIJENA: 60€

Doživite Albaniju na potpuno drugačiji način i otkrijte čari albanskog primorja nezaboravnim obilaskom jednog od njenih najljepših gradova-Sarande.Ime grada potiče od „Sarandi“ – imena starohrišćanskog manastira posvećenog „Santi Kuaranta“ (Četrdeset svetih mučenika). Sagrađena je na ruševinama antičkog grada Onhesmosa.

Saranda je najveći i najznačajniji turistički centar u južnoj Albaniji. Smješten na obali Jonskog mora, sa populacijom od oko 30000 stanovnika (pretežno Grcima), okružen je predivnom prirodom, magičnim zalivima, lijepim plažama i brdima prekrivenim stablima maslina i limuna. Zahvaljujući svom odličnom položaju, kristalno čistom i toplom moru, toploj i prijatnoj mediteranskoj klimi i blizini brojnih kulturnih znamenitosti, Saranda je stekla duh kosmopolitskog grada, u kome se vidi spoj savremenih građevina, starih taverni i kafanica, izgrađenih od kamena u predivnom tradicionalnom stilu.

Butrint  je arheološka lokacija koja se od 1992 godine nalazi na UNESCO-vom popisu zaštićenih spomenika svijetske baštine. Nalazi se u blizini grada, na manje od 10 kilometara od ostrva Krf i povezan je sa Sredozemnim morem kanalom Vivari koji vodi od jezera Butrinti do Jonskog mora.

Program putovanja:

1.Dan(06.03/07.03.):

-Sastanak grupe ispred hotela „City“ u 22:00h. Nocna vožnja prema Sarandi preko Tuzi, Drača... uz usputne pauze po potrebi grupe i zbog graničnih formalnosti.Prije dolaska u Sarandu fakultativni obilazak  popularne turističke atrakcije-PLAVO OKO(Syri i kalter) .Dolazak u Sarandu i  smještaj u hotelu . Slobodno vrijeme .Oko 15:30h predviđen fakultativni izlet- Posjeta arheološkog nalažista  Butrint koji se nalazi na UNESCO-voj listi.U njegovom centru je antički grad,sa zadivljujucim ilirskim, grčkim, rimskim, vizantijskim i mletačkim dobro očuvanim arheološkim ruševinama, besprekorno uklopljenih u prirodu. Okolo, ostaci venecijanskih i turskih tvrdjava. Sve ovo govori o nevjerovatno bogatoj istoriji Mediterana. Nalazi se na delti jezera koje je pola slatko pola slano jer se kroz kanal Vivari uliva u more.Povratak u grad.Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.Dan(08.03.):

-Doručak. Fakultativni odlazak na Krf ili slobodno vrijeme za organizovani obilazak grada . Noćenje. 

3.Dan (09.03.):

-Doručak. Napuštanje hotela i  posjeta Lekurskog zamka. Sagrađen u 16 veku, oko 1537 godine, zamak se nalazi na vrhu brda iznad ljetovališta Sarande. Sa zamka se pruža prelijep pogled na grad i grčko ostrvo Krf. Zamak je sagrađen zbog zaštite grada i imao je ulogu osmatračnice.
U zamku se nalazi veoma lijep restoran koji je veoma popularan među posjetiocima. Predviđeno vrijeme za  polazak za Podgoricu u 13h. Vožnja prema Podgorici uz usputne pauze po potrebi grupe. Dolazak u Podgoricu u večernjim časovima.

U cijenu je uključeno:

-Vožnja autobusom novije proizvodnje

-2 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu

-Izlet u Lekurski zamak

-Troškovi vođenja i organizacije

-Usluge profesionalnog vodiča

U cijenu nije uključeno:

-Individualni troškovi

-Izlet u nacionalni park Butrint-10 eur osobi, uključena ulaznica

– Fakultativni odlazak na Krf 

– Fakultativni obilazak  izvorista- Plavo oko (Syri i kalter) ulaznica 2 eur po osobi

– Medjunarodno putno zdrastveno osiguranje

– Doplata za večeru 5 EUR

Napomene:

-Za ovo putovanje dovoljna je lična karta

-Za realizaciju aranžmana potrebno je minimum 35 putnika

Način plaćanja:

-Prilikom prijave uplaćuje se avans u iznosu od 15€, a ostatak 5 dana pred put. U slučaju otkaza od strane putnika, avans je nepovratan.


Za ovo putovanje vaze Opsti Uslovi putovanja turisticke agencije Express Tours, koja posjeduje licencu Ministarstva turizma broj 117

Naši partneri

1   2   3   5

 

6   7   4

Kontakt